ZIUA SIGURANŢEI RUTIERE

Ziua Siguranţei Rutiere încheie azi Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Poliţiştii rutieri din tot judeţul vor desfăşura activităţi preventive, de promovare a respectului în trafic şi de conștientizare a tragediilor care se pot întâmpla atunci când participanţii la trafic sunt prea grăbiţi, neatenţi şi încalcă normele rutiere.

În perioada 06-08 octombrie, între orele 13.00-17.00, toţi cei interesaţi să testeze simulatorul de accidente sunt aşteptaţi pe strada Şcolii din municipiul Baia Mare, în parcarea Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări. Activitatea este organizată de  Biroul Rutier Baia Mare  în colaborare cu ROTARACT CLUB BAIA MARE şi ROTARACT CLUB BAIA MARE TEAM (societăţi nonprofit), în cadrul proiectului „Condu prudent, alege viaţa!”, pentru a conştientiza cetăţenii cu privire la  importanţa  adaptării vitezei de deplasare şi a utilizării centurii de siguranţă pe timpul deplasării pe drumurile publice, în calitate de  conducători auto sau pasageri  în autovehicule. Modalitatea folosită în cadrul acestei activităţi va fi simularea unui accident rutier frontal la o viteză de deplasare a autovehiculului de aproximativ 30 km/h. Pentru aceasta, persoanele în cauză vor fi supuse unui test prin folosirea simulatorului pus la dispoziţie de către cele două cluburi colaboratoare, efectele testului fiind similare cu cele produse de impactul resimţit în cadrul unui accident rutier real. În acest fel, persoanele care vor fi supuse testului vor avea ocazia să simtă „pe viu” ce înseamnă urmările implicării într-un accident rutier.

La Seini poliţiştii au fost alături de elevi, pentru ca aceştia să ajungă în siguranţă la şcoală dar şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, la şcolile de pe raza municipiului Baia Mare poliţiştii vor susţine lecţii de educaţie rutieră. Sub sloganul Fii deştept în trafic, poliţiştii le vor explica elevilor care sunt regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când circulă în calitate de pietoni şi biciclişti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*